Δήλωσις
 

Εργαστήριον ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ & ΙΛΙΓΓΟΥ
 
 

MEDISUB-Ελληνικό Ινστιτούτο Προληπτικής Καταδυτικής Ιατρικής
ΜΕDISUB

ΦΩΝΙΑΤΡΙΚΗ
ΦΩΝΙΑΤΡΙΚΗ
 
 
 
 

Κεντρική Σελίς

EarΩτοNoseΡινοThroatΛαρυγγολογία
Χειρουργική Κεφαλής & Τραχήλου
Δρ. Ελευθέριος Ν. Γεωργακόπουλος
Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής


Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δρ. Ελευθέριος Γεωργακόπουλος ειδικεύτηκε στην Γενετική από τον επιφανή Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης K.-H. Matzura και στην Νευροφυσιολογία από τον ονομαστό Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου, M. Zimmerman. 

Στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας ίδρυσε και ωργάνωσε την Μονάδα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα με την εκτέλεση 5 ερευνητικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με επιστημονικές και φαρμακευτικές εταιρείες, στον επιθηλιακού τύπου καρκίνο και στην δυνατότητα πρώιμης διάγνωσης της μικρομεταστατικής νόσου σε κακρκίνους επιθηλιακών οργάνων. Στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας της Ιατρικής Τεχνικής Α.Ε.Β.Ε., το οποίο  ίδρυσε ωργάνωσε και διεύθυνε, δραστηριοποιήθηκε στο πεδίο των Molecular Diagnostics. Από την ίδρυση του Τμήματος και σε πλήρη ανάπτυξη εκτελέστηκαν συνολικά 19 ερευνητικά προγράμματα και κλινικές μελέτες σε καρκίνο επιθηλιακού τύπου. Στην εταιρία Acrongenomics Inc., εταιρία έρευνας και ανάπτυξης την οποίαν και διεύθυνε, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της Νανοβιοτεχνολογίας. Το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας στόχευσε στην ανάπτυξη νανοσωματιδίων και την ταυτοποίηση των ιδιοτήτων τους για την χρήση τους σε κλινικές εφαρμογές. Στις άμεσες προτεραιότητες ήταν η διερεύνηση της χρήσης των νανοσωματιδίων με διάφορες εφαρμογές όπως drug delivery, cell efficacy ως κυτταροστατικά, με πειράματα in vitro, καθώς και η χρήση τους σε διαγνωστικές εφαρμογές όπως reverse transcription, polymerase chain reaction (PCR),  reverse transcription PCR, Real Time PCR και ELISA. Επιπρόσθετα δημιούργησε καθετοποιημένο σύστημα ποιοτικού ελέγχου για όλες τις εσωτερικές διαδικασίες και εργασίες σε όλα τα τμήματά της (R&D με υποτμήματα: Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, in vitro Κυτταροκαλλιεργειών, Μοριακών  Εφαρμογών, ELISA, διαχείρισης πειραματόζωων, παραγωγής πρωτοτύπων, clinical research κ.λ.π.). 

Σήμερα ασκεί συμβουλευτική κλινική γενετική και αναπτύσσει ειδικές βιομοριακές εφαρμογές για την αντιμετώπιση διαφόρων νοσημάτων, όπως πχ βαρείες νευρολογικές καταστάσεις (σκλήρυνση κατά πλάκας, αταξία Friedreich, πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, κακώσεις ΝΣ, αγγειακά εγγεφαλικά, διάφορες νευροπάθειες κλπ), νευροαισθητήριες βαρηκοϊες, καταπολέμηση παρενεργειών αντικαρκινικής χημειοθεραπείας κ.α. Εργάζεται επίσης στην εταιρεία βλαστοκυττάρων StemHealth. Είναι κάτοχος 17 εθνικών και διεθνών πατεντών, και έχει βραβευθεί με εθνικά και διεθνή βραβεία. 


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΙΕΠΙΣΚΕΦΘΗΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεντρική Σελίς
Stem Cell Treatment for Paraplegia in Athens

Περιοδικά στο Διαδίκτυο
 

Αλλοι Δικτυακοί Τόποι

Ψάξτε ΔΩΡΕΑΝ την Ιατρική Βιβλιογραφία (Medline)
Η κίνησι στους δρόμους ΤΩΡΑ


Εργαστήριον ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ MEDISUB-Ελληνικό Ινστιτούτο Προληπτικής Καταδυτικής Ιατρικής ΦΩΝΙΑΤΡΙΚΗ
Κεντρική Σελίς

Επικοινωνήστε μαζί μου

Δρ. ΑΙΑΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΩΝ, ΡΙΝΟΣ, ΛΑΡΥΓΓΟΣ